اخبار

نحوی خرید ونگهداری از مواد غذایی

نحوی خرید ونگهداری از مواد غذایی
نحوه نگهداری غذاها در یخچال
·         در جه سرمای یخچال را هر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا چهار درجه باشد.
·         از قرار دادن مواد غذایی گرم و بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری نمائید.
·         قبل از گذاشتن سبزی در یخچال آن را بشویید.
·         میوه‌جات و مواد غذای کپک زده موجب آلودگی یخچال می‌شود لذا در صورت مشاهده آنها را خارج نموده و یخچال آلوده را ضدعفونی نمایید.
·         روی غذای خام و نپخته را بپوشانید یا آنها را بسته‌بندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده را نگهداری نمایید.
·         یخچال و فریزر را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.
·         باز ماندن درب یخچال برای مدت طولانی و خرابی لاستیک دور درب یخچال در افزایش دما مؤثر است.
·         تمیز کردن مرتب کف و سطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق جوش شیرین توصیه می‌شود.
·         مقدار دفعات خرید در کنار هم نگهداری نمایید و در کوتاهترین زمان ممکن به یخچال منتقل نمایید.
شیر و فرآورده‌های لبنی
·         شیر پاستوریزه را حتماً در داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمائید.
·         از نگهداری و خرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.
·      چنانچه شیر پاستوریزه بیش از 48 ساعت در یخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
·         از مصرف خامه و کره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
·         از مصرف پنیر محلی بپرهیزید.
·         بستنی رنگی باید از میوه و یا شربت آن و کاکائو و رنگ طبیعی تهیه شود.
·         از خرید و مصرف دوغ فله‌ای خودداری نمائید.
·         از مصرف کشک مایع که دارای علائم کپک‌زدگی و بوی نامطبوع می‌باشد خودداری نمائید.
·         کشک مایع پاستوریزه را قبل از مصرف 10 تا 20 دقیقه بجوشانید.
·         توصیه می‌شود از پنیر بسته‌بندی با برچسب دارای مجوز‌های بهداشتی استفاده شود.
·      کسانی که با مصرف شیر دچار اختلال گوارشی می‌شوند باید شیر را سرد، به مقدار کم و به دفعات بنوشند و یا بجای شیر از ماست و پنیر استفاده نمایند.
·         هیچ سفره‌ای بدون فرآورده‌های لبنی کامل نیست.
·         45 گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.
فرآورده‌های گوشتی
·         از خرید کالباسهایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.
·         از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.
·         از خرید سوسیس‌هایی که تاریخ تولید و انقضاء ندارد خودداری نمایید.
·         کالباس و سوسیس را در قسمتهای بالای یخچال نگهداری نمایید.
·         از نگهداری سوسیس و کالباس به مدت بیش از 36 ساعت در یخچال خودداری نمایید.
·         سوسیس را می‌توان جهت نگهداری بیشتر در داخل فریزر منجمد نمود.
·         از خرید سوسیس و کالباسهایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.
·         از خوردن سوسیس و کالباس به صورت مداوم خودداری نمائید.
 توصیه لازم در مورد گوشت، مرغ، ماهی
·         گوشت مورد مصرف پس از خرید باید به خوبی شسته شود.
·         حتی‌المقدور از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمائید.
·         جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای دو تا سه روز از بالاترین قسمت داخل یخچال استفاده نمائید.
·         از خرید گوشت ذبح شده در خارج از کشتارگاه‌‌های مجاز خودداری نمایید.
·      ماهی تازه میبایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسبیده، چشم برجسته و شفاف و آبششهای قرمز رنگ بوده و بوی نامطبوع نداشته باشد.
·         گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است.
·         از مصرف مرغهایی که دچار لاغری شدید هستند خودداری نمایید.
توصیه لازم در مورد روغن
·         از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن مایع خودداری نمائید.
·         از مصرف مجدد روغنی که چندین بار حرارت دیده جداً خودداری نمائید.
·         روغن باید در محل خنک و دور از نور و هوا و در ظرف در بسته نگهداری شود.
·         به هنگام طبخ با روغن از حرارت کم استفاده نمائید.
·          از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی جهت سرخ کردن استفاده شود.
·          مصرف خوراکهای سرخ کردنی را به حداقل برسانید.
 
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۱۰:۲۶

نظرات بینندگان


نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید