اخبار

کمیته مشترک صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش تخلفات طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف در استان کرمانشاه برگزار شد

کمیته مشترک صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش تخلفات طرح  کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف در استان کرمانشاه برگزار شد

 

  در راستای اجرای بند ۲ سیاست های کلی نظام سلامت کشور، تحقق رویکرد همه جانبه در سلامت، رعایت اولویت پیشگیری بر درمان، کاهش و مخاطرات و آلودگی های تهدید کننده سلامت و اصلاح و تکمیل نظام پایش نظارت و ارزیابی برای صیانت قانونمند از حقوق مردم، کمیته مشترک صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش تخلفات طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف ( سیب زمینی و پیاز) در استان کرمانشاه بیست و چهارم شهریور ماه 1400 در سالن بوستان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی پیشگیری از بیماری کرونا برگزار شد.

 در این نشست ابتدا دکتر حسین بیگلری رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه عنوان نمودند که در سال‌های اخیر دغدغه و احتمال افزایش سموم در محصولات کشاورزی بر سلامت دو محصول هدف سیب زمینی و پیاز را نیازمند بررسی وپایش بیشتر کرده و به واسطه مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر سلامت آن ها تاکید نمودند.

 در این نشست دکتر رامین رضایی رییس اداره تامین و ارتقای سلامت گفت پیشنهاد تشکیل کمیته ای مبتنی بر اسناد بالادستی و رعایت اصول پیشگیری بر درمان ارجح است و تهدید کننده های محیطی و زیستی وجود دارند که باید شناسایی شوند و نظامی برای پایش نظارت و ارزیابی سلامت مردم جهت حفظ حقوق عامه مراتب را مورد ارزیابی و پیگیری مستمر قرار دهد.

 در این نشست مقرر گردید کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش و تخلفات طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف سیب زمینی و پیاز در استان کرمانشاه به ریاست معاونت محترم دادستان در پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه استان کرمانشاه و دبیری دبیرخانه تخصصی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در ابتدا و انتهای هر فصل برگزار گردد.

 همچنین توسط دستگاه‌های ذیربط مقرر گردید با توجه به شرح وظایف ذاتی و مأموریت‌ های هر سازمان و اداره اطلاع رسانی و آموزش همگانی اختصاصی به ذینفعان جهت فرهنگ سازی با محوریت جهاد کشاورزی به عمل آید و گزارش آن به صورت فصلی به کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مدیریت پیگیری و ارائه گزارش و تخلفات طرح کشوری ارتقای سلامت محصولات کشاورزی هدف (سیب زمینی و پیاز) در استان کرمانشاه ارسال گردد.

  همچنین  مقررشد توسط سازمان ها و ادارات ذیربط نظارت ها و بازدید های میدانی دوره‌ای بر مزارع زیر کشت (سیب زمینی و پیاز) مشمول طرح از نظر آبیاری مصرف سموم و کودهای شیمیایی و آفت کش ها و مدیریت پسماند آب و خاک با محوریت جهاد کشاورزی انجام پذیرد و گزارش  تخلفات و حتی موارد صفر آن به صورت فصلی توسط چهار کمیته فنی طرح کشوری ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی هدف (سیب زمینی و پیاز ) به کمیته های صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی و کمیته فنی مربوطه بعد از جمع بندی جهاد کشاورزی به صورت مکتوب ارسال گردد.
با توجه به  نقش کلیدی سلامت و امنیت غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها ( سرطان ها ، بیماریها ی قلبی عروقی و ...) و قابل توجه بودن هزینه فایده اقدامات در این خصوص  همچنین مزایای حفظ ، تامین وارتقای سلامت محصولات کشاورزی مقرر گردید اقدامات لازم جهت پیگیری تامین منابع مالی طرح مذکور( طرح راهبردی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی هدف) توسط جهادکشاورزی و دبیرخانه سلامت وامنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شود.

 همچنین مقرر شد  با توجه به ارائه برنامه عملیاتی مشترک جهت نمونه برداری آب خاک و محصول سنجش آلایندگی ها توسط سازمان های ذیربط به خصوص جهادکشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی به صورت مستمر به عمل آمده و نتایج ارزیابی به عمل آمده  از نمونه ها در سطح تولید و عرضه طی مکاتبه به ستادهای وزارتی ذیریط و با هماهنگی دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی ارسال گردد.

 

 

۲۷ شهریور ۱۴۰۰ ۱۲:۳۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید