نحوه نگهداری غذاها در یخچال
· در جه سرمای یخچال را هر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا چهار درجه باشد.
· از قرار دادن مواد غذایی گرم و بیش از حد ظرفیت در داخل یخچال خودداری نمائید.
· قبل از گذاشتن سبزی در یخچال آن را بشویید.
· میوهجات و مواد غذای کپک زده موجب آلودگی یخچال میشود لذا در صورت مشاهده آنها را خارج نموده و یخچال آلوده را ضدعفونی نمایید.
· روی غذای خام و نپخته را بپوشانید یا آنها را بستهبندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده را نگهداری نمایید.
· یخچال و فریزر را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.
· باز ماندن درب یخچال برای مدت طولانی و خرابی لاستیک دور درب یخچال در افزایش دما مؤثر است.
· تمیز کردن مرتب کف و سطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق جوش شیرین توصیه میشود.
· مقدار دفعات خرید در کنار هم نگهداری نمایید و در کوتاهترین زمان ممکن به یخچال منتقل نمایید.
شیر و فرآوردههای لبنی
· شیر پاستوریزه را حتماً در داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمائید.
· از نگهداری و خرید شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.
· چنانچه شیر پاستوریزه بیش از 48 ساعت در یخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
· از مصرف خامه و کره غیر پاستوریزه خودداری نمائید.
· از مصرف پنیر محلی بپرهیزید.
· بستنی رنگی باید از میوه و یا شربت آن و کاکائو و رنگ طبیعی تهیه شود.
· از خرید و مصرف دوغ فلهای خودداری نمائید.
· از مصرف کشک مایع که دارای علائم کپکزدگی و بوی نامطبوع میباشد خودداری نمائید.
· کشک مایع پاستوریزه را قبل از مصرف 10 تا 20 دقیقه بجوشانید.
· توصیه میشود از پنیر بستهبندی با برچسب دارای مجوزهای بهداشتی استفاده شود.
· کسانی که با مصرف شیر دچار اختلال گوارشی میشوند باید شیر را سرد، به مقدار کم و به دفعات بنوشند و یا بجای شیر از ماست و پنیر استفاده نمایند.
· هیچ سفرهای بدون فرآوردههای لبنی کامل نیست.
· 45 گرم پنیر معادل یک لیوان شیر است.
فرآوردههای گوشتی
· از خرید کالباسهایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.
· از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.
· از خرید سوسیسهایی که تاریخ تولید و انقضاء ندارد خودداری نمایید.
· کالباس و سوسیس را در قسمتهای بالای یخچال نگهداری نمایید.
· از نگهداری سوسیس و کالباس به مدت بیش از 36 ساعت در یخچال خودداری نمایید.
· سوسیس را میتوان جهت نگهداری بیشتر در داخل فریزر منجمد نمود.
· از خرید سوسیس و کالباسهایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.
· از خوردن سوسیس و کالباس به صورت مداوم خودداری نمائید.
توصیه لازم در مورد گوشت، مرغ، ماهی
· گوشت مورد مصرف پس از خرید باید به خوبی شسته شود.
· حتیالمقدور از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمائید.
· جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای دو تا سه روز از بالاترین قسمت داخل یخچال استفاده نمائید.
· از خرید گوشت ذبح شده در خارج از کشتارگاههای مجاز خودداری نمایید.
· ماهی تازه میبایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسبیده، چشم برجسته و شفاف و آبششهای قرمز رنگ بوده و بوی نامطبوع نداشته باشد.
· گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است.
· از مصرف مرغهایی که دچار لاغری شدید هستند خودداری نمایید.
توصیه لازم در مورد روغن
· از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن مایع خودداری نمائید.
· از مصرف مجدد روغنی که چندین بار حرارت دیده جداً خودداری نمائید.
· روغن باید در محل خنک و دور از نور و هوا و در ظرف در بسته نگهداری شود.
· به هنگام طبخ با روغن از حرارت کم استفاده نمائید.
· از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی جهت سرخ کردن استفاده شود.
· مصرف خوراکهای سرخ کردنی را به حداقل برسانید.